Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put u Afriku

VIDEO Žalio se na svrbež, a liječnik mu pod kožom pronašao nešto što je obojicu šokiralo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz kineskog grada Guangzhoua, u medijima predstavljen samo kao Ma, požalio se liječniku na svrbež po povratku iz Afrike, gdje je proveo šest mjeseci. Ono što je dermatolog otkrio, šokiralo je obojicu.

Kinez Ma proveo je šest mjeseci u Africi, a po povratku u Kinu otkrio je da na trbuhu i bedru ima bolne gnojne prišteve. Nakon dva tjedna od povratka kući, stanje mu se samo pogoršalo pa je napokon odlučio otići dermatologu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća

Pregledom kod dermatologa ustanovljeno je da mu se pod kožom trbuha i bedra nalazi 20 crva. Krvna slika potvrdila je da je riječ o infekciji.

Ovo je najgora stvar koju naše tijelo može proizvesti - A ima i zube!

Ma je podvrgnut manjem operativnom zahvatu te mu je svih 20 crva odstranjeno iz tijela. Crvi su zapravo ličinke afričke tumbu muhe. Njezina larva se hrani živim ljudskim tkivom. Ta vrsta muhe je česta u središnjoj i istočnoj Africi.

Tumbu muha polaže jaja na tlo, a larva čeka da dođe u kontakt s velikim sisavcima, uključujući i čovjeka. Tad se zavlači pod kožu i tamo uzrokuje stvaranje tumora, prenosi Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene