Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugroženo 20.000 ljudi

VIDEO Vulkan cijela sela prekrio pepelom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon erupcije indonezijskog vulkana Sinabung obližnja sela prekrivena su pepelom.

Više od 20.000 ljudi pogođenih erupcijom vulkana Sinabung potražilo je utočište u drugim dijelovima Indonezije. Vlasti su priopćile kako je otvoreno 33 prihvatilišta u koja mogu doći osobe čiji su životi ugroženi zbog aktivnog vulkana, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje na Islandu Izvanredno stanje na Islandu Ovo je točno mjesto velike erupcije vulkana, tvrde stručnjaci: U posljednja 24 sata zabilježeno 2000 manjih potresa Vulkan na Sumatri je aktivan (Foto: AFP) Tisuće napustile domove Erumpirao vulkan Sinabung: Stup pepela visok je 5 km, a niz padine šalje bujice usijanog plina!

Evakuacije su počele još krajem studenog, a snimke koje stižu iz sela na zapadu Indonezije pokazuju kako su prekrivena pepelom.

FOTO Nastao novi otok, na koga vas podsjeća?

'Mnoge su se kuće srušile, drveće je palo, a naši usjevi su uništeni. Sve je uništeno', rekao je Nando Sitepu, stanovnik jednog od ugroženih sela. Dodaje kako se mnogi njegovi susjedi vraćaju u selo tijekom dana, a noću odlaze u prihvatilišta.

Podsjetimo, vulkan Sinabung počeo je erumpirati sredinom rujna. Izbacio je lave i do 4.000 metara nadmorske visine. Taj je vulkan bio neaktivan gotovo stotinu godina, probudio se u kolovozu 2010. godine, a potom u rujnu iste godine. Nakon toga je mirovao tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene