Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća u regiji

VIDEO Velika vojna vježba protiv 'TRI ZLA'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je u nedjelju započela najveća vojna vježba u regiji, u kojoj sudjeluju članice Šangajske organizacije za suradnju (SCO). Vježba je usmjerena prema borbi protiv "tri zla" - terorizma, separatizma i ekstremizma.

U kinsekoj provinciji Unutranja Mongolija započela je međunarodna vojna vježba pod nazivom "Misija za mir 2014", koja će trajati pet dana i u kojoj sudjeluju Kina, Kazahstan, Kirgistan, Tajikistan i Rusija.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Vježba je usmjerena borbi protiv "tri zla" - terorizma, separatizma i ekstremizma, istaknuo je Wang Ning, glavni zapovjednik vježbe te zapovjednik generalskog zbora kineske vojske, prenosi CCTV.

Putin želi razljutiti Japan vježbom na Kurilskim otocima?!

Cilj vježbe je podići sposobnost vojski svih sudionica u borbi protiv terorizma, a u njoj sudjeluje 7.000 vojnika navedenih zemalja. Tu su dijelovi kopnenih i zračnih snaga, specijalne postrojbe, padobranci te snage za elektronsko ometanje, izviđanje, kartiranje i pozicioniranje.

U scenariju vježbe borba je usmjerena protiv separatističke organizacije kojoj podršku daje međunarodna teroristička organizacija, koja smišlja terorističke napade i puč kojim bi se podijelila vlast u državi. Zadaća SCO-a jest vojonom akcijom spriječiti takav scenarij eliminiranjem prijetnje.

SCO je osnovan 2001. godine u Šangaju, a članice su mu ranije spomenute zemlje. Kao promatrači tu su Afganistan, Indija, pakistan, Iran i Mongolija, dok su Bjelorusija, Turska i Šri Lanka partneri za dijalog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene