Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ramazan u Jeruzalemu

VIDEO: Večerali na ulici jer su ih izbacili iz kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Željeli bismo poslati jasnu poruku svijetu. Došlo je vrijeme da cijeli svijet podigne svoj glas i da učine sve što je moguće da naprave pritisak na izraelsku Vladu koja ohrabruje doseljenike na račun Palestinaca', rekao je Mohammed Hussein koji je došao iskazati potporu palestinskoj obitelji izbačenoj iz svoje kuće u Jeruzalemu.

Svježe datulje, pileća juha i ostale delicije poslužene su u sumrak na pločniku u Sheik Jarrahu. Pod noćnim nebom ramazanska je večera održana, jer su Izraelci palestinsku obitelj Al-Ghawi izbacili iz njihove kuće u arapskom dijelu Jeruzalema. Njihova kamena kuća u arapskom dijelu Jeruzalema, u krugu konzulata i trendi restorana, sada je dom židovskih doseljenika, koji su se uselili nakon što su Al-Ghawe izbacili na ulicu prije gotovo mjesec dana, javlja Reuters. Namještaj i sve što pripada sedmočlanoj obitelji bacili su na ulicu. Njihov susjed ponudio im je smještaj, ali al-Ghawisi su odbili odsutati i otići. Kako je sada vrijeme kada muslimani diljem svijeta poste od zore do sumraka, izbačena obitelj okupila se s grupom onih koji ih podupiru na tradicionalnoj posnoj večeri.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

>> Gotovo 600 židovskih stanova izgrađeno na Zapadnoj obali

Potomci izbjeglica

Izrael je pripojio istočni Jeruzalem 1967. godine, a taj potez, navodi reuters, nikada nije međunarodno priznat. Oko 200.000 Židova sada živi ondje zajedno sa 250.000 Palestinaca. Premijer Izraela, Benjamin Netanyahu, piše Reuters, Jeruzalem svojata pozivajući se na Bibliju. Palestinci žele da Istočni Jeruzalem bude glavni grad države za koju se nadaju da će dobiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene