Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje ugleda

VIDEO Ovako su pokušali sakriti čiji je avion izletio s piste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski je avion izletio s piste na aerodromu u Bangkoku, pri čemu je ozlijeđeno 14 putnika. No, sama nesreća je zbog naknadnog postupka radnika Thai Airwaysa pomalo pala u drugi plan.

Četrnaest putnika na letu zrakoplovne kompanije Thai Airways lakše je ozlijeđeno kad je njihov avion sletio s piste u zračnoj luci u Bangkoku pri slijetanju zbog problema s prednjim kotačem, objavila je kompanija u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Airbus 330-300 koji je prevozio 288 putnika i 14 članova posade letio je iz Cantona, na jugu Kine, kad je došlo do nesreće u nedjelju nešto prije ponoći.

>> Avion zbog dima u kabini prisilno sletio u dubrovačku zračnu luku

'Nakon što je sletio u zračnu luku Suvarnabhumi, stajni trap je loše radio i uzrokovao isklizavanje aviona s piste. Iskre su bile vidljive blizu desnog stajnog trapa, blizu motora. U tijeku je istraga', priopćio je Thai Airways.

Suočen s problemom, 'pilot je preuzeo kontrolu nad avionom do potpunog zaustavljanja', ističe kompanija.

Putnici su evakuirani putem tobogana raspoređenih hitno u Suvarnabhumiju, velikom međunarodnom aerodromu glavnog grada Tajlanda.

Radnici premazali naziv i logotip Thai Airwaysa

Kako javlja AP, zaposlenici Thai Airwaysa naknadno su, s očitom namjerom da pokušaju spasiti javni imidž kompanije, crnom bojom premazali logotip i naziv tvrtke na unesrećenoj letjelici.

Glasnogovornik Thaija isprva je tvrdio kako je riječ o standardnoj proceduri, no kasnije je vlastitu izjavu povukao, a novo objašnjenje nije dao.

Airbus A380 iste kompanije prije desetak dana imao je incident prilikom slijetanja na aerodrom u Hong Kongu. Tada je uslijed snažnih turbulencija ozlijeđeno 20 putnika. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene