Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Ukrajinski parlamentarci potukli se zbog NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko ulaže velike napore kako bi se njegova zemlja približila ulasku u NATO. No to se ne sviđa tamošnjoj oporbi. Zbog tog je pitanja danas u parlamentu gotovo došlo do tučnjave.

Zbog reakcije oporbe na pitanje ulaska Ukrajine u NATO predsjednik je bio prisiljen odgoditi svoje tradicionalno obraćanje naciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno stanje Članica NATO-a poziva Ukrajinu da prijeđe Putinovu crvenu liniju: "Gađajte ih!" Talijanska premijerka Meloni vlakom stiga u Kijev Druga godišnjica sukoba Zapadni vođe vlakom stigli u Kijev, šef NATO-a poslao poruku: "Stojimo uz Ukrajinu, radi vaše i naše sigurnosti"

Pokretanje procedure ulaska u NATO, oporbenjaci su bili spremni zaustaviti i fizički, pa je to za sada odgođeno.

Nakon 15 godina pregovora Ukrajina ušla u WTO

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko i generalni direktor Svjetske trgovinske organizacije Pascal Lamy potpisali su u utorak u Ženevi sporazum o pristupu Ukrajine WTO-u čime su okončani 15-godišnji pregovori.

Juščenko i Lamy su potpisali dokument na službenoj svečanosti u sjedištu te institucije u nazočnosti medija. Sporazum omogućuje Ukrajini ulazak u organizaciju slobodne trgovine prije Rusije, najveće gospodarske sile koja još nije članica.

Kijev je 25. siječnja postigao sporazum o uvjetima pristupa, koji je u utorak ratificirala 151 zemlja članica WTO-a.

Pregovori su počeli 1993. i bili su "dugi i naporni", rekao je predsjednik radne skupine o tom predmetu u WTO-u veleposlanik Čilea Mario Matus.

Ukrajina će formalno ući u WTO nakon što sporazum ratificira parlament u Kijevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene