Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest metara, 56 kilograma

VIDEO Uhvatio se ukoštac s ovom golemom zvijeri, a prizori hrvanja izazivaju jezu: "Glupa djeco"

Hrvanje sa zmijom
Hrvanje sa zmijom Foto: Screnshoot/Instagram
Lovac na zmije hrvao se i uhvatio najdužeg burmanskog pitona koji je dokumentiran na Floridi. Čovjeka su u međuvremenu neki kritizirali tvrdeći da se radi o zlostavljanju životinja.

Lovci na zmije poznatiji kao Glades Boys uhvatili su dosad najdužeg zabilježenog burmanskog pitona u toj državi, koji je dugačak šest metara i težak 56 kilograma.

Rekordni ulov potvrdila je lokalna služba za zaštitu okoliša. Jake Waleri pronašao je zmiju u Nacionalnom rezervatu Big Cypress u 1 sat ujutro 10. srpnja. Video ulova prikazuje ga kako izvlači ogromnog pitona iz trave uz cestu i hrva se s njim dok ga zmija pokušava ugristi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prekinuli sporazum Očekuje li nas gladna godina? Rusija se povlači iz crnomorskog dogovora o žitu, naveli i razlog

Zmija je ubijena, prema preporuci službenika za zaštitu divljih životinja, a fotografije pokazuju da je bila toliko dugačka da se mogla omotati oko četiri odrasle osobe. 

"Bila je visoka 579 cm, čak i samo vidjeti tako veliku zmiju bio je san", rekao je lovac na zmije. Conservancy of Southwest Florida, lokalna neprofitna organizacija, potvrdila je veličinu zmije rekavši da je službeno najduža dokumentirana zmija, piše CBS News.

  Pročitajte i ovo Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev "Pronaći tu gamad" Medvedev najavio zastrašujuću odmazdu: "Treba im dići kuće u zrak, ali i kuće njihovih rođaka"

Proteklih su godina burmanski pitoni ubili brojne divlje životinje na Floridi jer ne pripadaju tom specifičnom ekosustavu i predstavljaju prijetnju domaćim divljim životinjama. Zbog toga lovci na zmije u tom području daju sve od sebe kako bi uhvatili burmanske pitone kako bi očuvali ostatak divljih životinja u tom području.

Iako su zmijolovce neki hvalili za njihov rad, drugi su bili kritičniji i optuživali su ih za okrutnost prema životinjama.

Jedna je osoba napisala: "Kako ste svi mogli mirno zaspati znajući da ste ubili izuzetnu životinju? Ljudi su invazivni za milijune vrsta, dopušta li se onda i lov na ljude?"

"Ostavite prirodu na miru, vi glupa djeco", napisao je drugi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene