Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon što ju je išamarao učenik

VIDEO: Učiteljica pred disciplinskim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Marije Mošić, nastavnice kemije u srednjoj stručnoj školi 'Nikola Tesla' iz Sremske Mitrovice, koju je učenik išamarao pred cijelim razredom bit će pokrenut disciplinski postupak.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Naime prema nalazu prosvjetne inspekcije profesorica je prva udarila učenika, pišu srbijanski mediji. Ravnatelj škole dobio je nalog da osim nasilnog učenika bude kažnjena i profesorica. Ravnatelj je za srbijanski Blic izjavio kako još nije dobio pismene dokumente o potrebi za pokretanjem disciplinskog postupka, ali je dobio usmenu potvrdu. Postupak bi trebao biti pokrenut za 15 dana.

'Najvažnije je da postupak bude proveden hladne glave, bez navijača i bez pritisaka medija', izjavio je ravnatelj za srbijanski Blic, dodavši kako je otac učenika koji je išamarao profesoricu sina ispisao iz škole.

Predstavnici prosvjetnih sindikata protive se odluci o kažnjavanju njihove kolegice, jer smatraju da je za nastalu situaciju odgovoran učenik i njegovi roditelji. Navode kako nastavnike nitko ne štiti, a u žalbama roditelja 90 je posto izmišljotina. Kaznena prijava protiv učenika koji je napao nastavnicu kemije, stigla je jučer u Okružno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici. Prijava će biti proslijeđena sucu za maloljetnike, a očekuje se kako će nakon toga učenik biti saslušan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene