Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva snimka

VIDEO: Pogledajte što su priredili dječaku oboljelom od celebralne paralize!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su 'Uragani', momčad osnovne škole Haines, uvjerljivo vodili 29-0, pobjednički pogodak 13-godišnjaeg Jacka McGrawa nije bio ništa manje važan.

Učenik 8. razreda i cjeloživotni 'fan' američkog nogometa iz St. Charlesa ima cerebralnu paralizu, ali je ipak zaigrao američki nogomet, prenosi Huffington Post. Njegova je majka rekla kako je o tek kad je malo porastao shvati kako će ga njegova bolest spriječiti da trči i bude uspješan igrač kao njegov idol Matt Forte, igrač Chicago Bearsa.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Cerebralna paraliza je termin koji se odnosi na razne neizlječive neurološke poremećaje koji se pojavljuju u ranom djetinjstvu i trajno utječu na kretanje tijela i koordinaciju mišića.

'Jack je imao svoje trenutke kad je ispitivao zašto on ne bi mogao biti kao i svi drugi', rekla je njegova majka Jill.  Trener 'Uragana', Sean Masoncup, dugo je planirao ovaj poseban trenutak. Rekao je za svoj plan čak i treneru protivničke momčadi. Za plan su znali svi - osim Jacka. Kad je u svojim kolicima krenuo prema vratnici, obrana 'Rotolo buldoga' zastala je kako bi ga propustila.

>> Inspirirajuće: Trčao s učenicima iako boluje od cerebralne paralize

'Bio sam trener na mnogo utakmica, ali ovo je bila najsjajnija igra koju sam ikada mogao zamisliti', rekao je trener Masoncup. Publika je eksplodirala kad je Jack prešao liniju i podignuo ruke u zrak u znak pobjede.

'To je stvarno bilo emotivno, jer on do kraja svog života neće moći hodati, ovo je za njega kao san, da primi loptu i postigne zgoditak', rekao je jedan od igrača, Zack Mettetal. Osnovna škola Heines objavila je Jackovu igru kao središnju vijest na školskoj web stranici.

'Vrhunac utakmice bio je pobjednički zgoditak Jacka McGrawa. Bravo, Jack!' 'Iduće godine Jack kreće u srednju školu. Njegov sljedeći cilj? Zaigrati košarku!', rekla je njegova majka.

Chicago News and Weather | FOX Chicago News

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene