Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci u Kini

VIDEO: Učenici u karanteni zbog svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedeset dvoje britanskih školaraca i njihovih nastavnika smješteno je u Pekingu u karantenu, nakon što su četiri učenika prebačena u bolnicu sa simptomima svinjske gripe, izvijestio je Foreign Office.

Grupe je u Kinu doputovala početkom tjedna na organizirano studijsko putovanje. No, nedugo nakon slijetanja u pekinšku zračnu luku, četiri su tinejdžera, nakon što su kod njih primijećeni simptomi svinjske gripe, primljena u bolnicu. U znak predostrožnosti ostatak grupe je smješten u karantenu u jednome pekinškom hotelu sa četiri zvjezdice.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Slika nije dostupna Dopis školama HZJZ: Osigurati karantene, moguće zatvaranje škola

'Dužnosnici konzularnog odjela britanskog veleposlanstva u kontaktu su s nastavnicima i tinejdžerima te s članovima njihovih obitelji i ponudili su im svu potrebnu pomoć', prenio je Foreign Office. Roditeljima je kazano kako bi karantena trebala trajati oko tjedan dana, prenose britanski mediji.

>> Četiri nova slučaja svinjske gripe u BiH

Studenti su dio skupine od oko 1.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, koji su u sklopu organiziranog programa doputovali u posjet Kini kako bi upoznali jezik i kulturu te zemlje. Na putovanje je, u organizaciji British Councila, doputovalo više od 500 Britanaca. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene