Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika zapljena

VIDEO U ovom je brodu otkriveno više od 20 tona droge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska je policija na brodu koji je isplovio iz Maroka prema Libiji otkrila rekordnu pošiljku hašiša.

Policija je objavila u četvrtak rekordnu zapljenu više od 20 tona hašiša na brodu koji je presrela u srijedu navečer sjeverno od Pantellerije, otoka u arhipelagu Sicilije.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

"Iznimno smo zadovoljni. Radi se o važnoj zapljeni a droga na tržištu ima vrijednost od približno 15 milijuna eura", istaknuo je pukovnik Cristiano Alemanno iz talijanske financijske policije.

>> Osijek: Pala šestorka s većom količinom marihuane

Brod 'Adam' sa zastavom Komorskih otoka utovario je drogu na marokanskoj obali i, prema prvim elementima istrage, uputio se prema Libiji.

Operacija talijanske policije počela je u utorak kad je Nacionalna uprava za borbu protiv droge priopćila da "brod sa znatnim tovarom droge upravo plovi Mediteranom". Kad je policija uočila brod, morala je čekati da uđe u talijanske teritorijalne vode da ga presretne.

"Umalo nismo mogli provesti operaciju. Da je brod odlučio proći tri milje dalje, izvan talijanskih voda, ne bismo imali pravo presresti ga. Komorski otoci nisu nam dali dopuštenje da to učinimo u međunarodnim vodama", objasnio je pukovnik Cristiano Alemanno iz talijanske financijske policije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene