Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti ljuti

VIDEO: U Nepalu žrtvovali 200.000 životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenici u hindskom hramu u Nepalu počeli su žrtvovati oko 200.000 životinja u skladu s davnim ritualom kako bi umirili bogove. Ovaj su čin osudili aktivisti koji se bore za pravo životinja.

Organizatori procjenjuju da je više od 200.000 bikova, koza, pijetlova i golubova ubijeno tijekom festivala koji pohode tisuće štovatelja u hramu Gadhimal u selu Bariyapur u južnom Nepalu. Vrhovni svećenik Mangal Chaudhary kazao je kako se životinje žrtvuju božici Gadhimaifrom Bariyapur, javlaj Reuters. Ovaj se festival održava svakih pet godina, a na veliko ga kritiziraju aktivisti koji traže da se prekine ova tradicija. U skladu s tim, francuska glumica Brigitte Bardot u pismu predsjedniku Nepala Ramu Baranu Yadavu zamolila ga je da zabrani ovaj ritual, ali vlasti su odbile njezin zahtjev.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

Upozoravamo da je priloženi video uznemirujućeg sadržaja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene