Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se prži

VIDEO U naletu toplinskog vala PUCALA STAKLA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val vrućina kakav se u Kini ne pamti u posljednjih 140 godina uzrokovao je razne probleme diljem države.

Kinu je ovih dana pogodio val vrućina kakav se u toj najmnogoljudnijoj državi na planetu ne pamti u posljednjih 140 godina. Temperature su u mnogim krajevima prešle 40 Celzijevih stupnjeva, zbog čega su vlasti za područje cijele države proglasili uzbunu druge razine.

Pročitajte i ovo Automobil, ilustracija - 4 Završena obdukcija Detalji užasa kod Banje Luke: Curica se satima igrala u vozilu parkiranom na suncu, njezino beživotno tijelo pronašla je majka Automobil, ilustracija - 3 Liječnici upozoravaju Pregrijana vozila prava su opasnost, evo koliko treba kockici leda da se otopi u vrućem autu

>> VIDEO Meso i svijeća na pločniku: Evo što im je napravila vrućina!

Pozivajući se na kineske državne medije, APTN javlja da je posebno teška situacija u Šangaju, gdje je dosad od posljedica vrućine preminulo najmanje 11 ljudi. Na ulicama tog velegrada vide se građani kako naizgled jedva dišu od sparine.

'Toliko je vruće da po noći ne mogu zaspati. Nije važno koliko puta odem pod tuš, čim legnem odmah se počnem preznojavati', kaže jedan student.

Mnogi su skloništa pokušali naći u klimatiziranim javbnim institucijama ili šoping centrima jer je vrućina na otvorenom naprosto nesnosna.

Iz lučkog grada Ningboa stigle su zapanjujuće snimke popucalih stakala na zaštitnoj ogradi jednog mosta, koja nisu izdržala pod toplinskim udarom. Sunce je toliko upeklo da je 'sam od sebe' buknuo i požar na jednom velikom panou s jumbo plakatima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene