Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeo u mreži

VIDEO: Tri sata spašavali 40 tona teškog kita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri je sata trajalo spašavanje osam metara dugog i 40 tona teškog kita koji se zapetljao u mrežu u australskim vodama.

Tijekom ranih jutarnjih sati po lokalnom vremenu u Australiji spasioci su primijetili kita kako se bori s mrežom u blizini Queenslanda. Muškarac je vidio kako se životinja muči, a patrola je potvrdila kako je sisavac zapeo u mreži, javlja Reuters. Ubrzo su na teren izašle ekipe zadužene za brigu o kitovima. 'Bio je potpuno zapleten u mrežu i iscrpljen od borbe', rekao je Trevor Long iz australskog Seaworlda koji je sudjelovao u spašavanju životinje.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Portugala Jedriličara napalo pet kitova ubojica: "Trgali su dijelove broda, kormilo su rastavili za minutu" Ilustracija plutajuće zlato More na obalu izbacilo tijelo ogromnog kita: Kad su mu otvorili utrobu, ostali su u šoku

Ovu akciju nisu mogli ne primijetiti šetači na plaži pa su promatrali kako će se sve završiti. U tri sata kit je bio spašen, ali trebalo mu je vremena da shvati da može nastaviti oboje putovanje. Ovo je već drugi kit u posljednjih mjesec dana koji je zapeo u mreži koju spasioci postavljaju kako bi kupače na obali Queenslanda zaštitili od morskih pasa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene