Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako je reagirao

VIDEO Trenutak uhićenja talijanskog šefa mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija objavila je video snimku uhićenja Massima Carminatija, navodnog šefa mafijaške organizacije "Mafia Capitale".

Talijanska policija je izvijeastila da je Carminati bio vođa kruga kriminalaca koji su navodno potkupljivali političare kako bi iznuđivali novac kasnije ili dobivali poslove s unosnih javnih natječaja, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna 1946. izglasano osnivanje republike Italija vojnom paradom slavi 76 godina republike: ''Gorka lekcija sukoba 20. stoljeća je zaboravljena''

Snimka pokazuje policijski automobil kako priprema i izvodi zasjedu u jednoj uskoj ulici izvan Rima. Automobil je prišao Carminatiju iz suprotnog smijera, zaustavio ga te su odmah potom izašli karabinjeri s oružjem uperenim u njega. Carminati se nije opirao.

Razotkrivena mafijaška skupina, pod istragom bivši gradonačelnik Rima

Istraga koja je dovela do uhićenja Carminatija trajala je pune dvije godine, a uključivala je nadzor i prisluškivanje te snimanje telefonskih razgovora u kojima se otkrilo kako lokalni kriminalci stvaraju jake veze s političarima u Rimu.

Talijanska policija optužila je Mafiu Capitale za podizanje cijena u pružanju usluga vrtlarstva, socijalnih stanova, kampova za izbjeglice, održavanja prometnica i prikupljanja otpada.

Osim Carminatija, uhićeno je još 36 osoba, a zbog njih je gradonačelnik Rima Gianni Alemanno već podnio ostavku na svoju dužnost. Zapljenjeno je i 204 milijuna eura u novu i imovini osumnjičenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene