Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor koji izaziva strah

VIDEO: Trenutak u kojem brod 'jaše' tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavila se snimka s jednog japanskog broda, koji se prošlog tjedna zatekao na pučini u trenutku potresa i nadolazećeg tsunamija, koji je na japanskoj obali prouzročio gotovo kataklizmičke posljedice.

Snimka je napravljena na brodu japanske obalne straže i prikazuje ogromne valove kako prilaze brodu i kako ih brod prelazi. Posada broda čitavo je vrijeme s napetošću i strepnjom pratila što se događa na pučini ispred njih, no valove koje su oni preživjeli, mnogi na obali nisu.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke

Spomenuti brod Matsushima nalazio se pet kilometara od istočne japanske obale, kad je na njega naišao tsunami val. Uzvici nelagode mogu se čuti na snimci, a posada je upozorena i da se prihvati za bilo što, da ih valovi ne bace s nogu, ili s broda.

Japan već tjedan dana zbraja žrtve i štetu uzrokovanu tom prirodnom katastrofom, u kojoj je preko 7.000 ljudi izgubilo živote. Procjena je kako će obnova razorenih područja iznositi preko 100 milijardi dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene