Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za mir i spokoj

VIDEO: Trebaju li i naši parlamentarci žrtvovati koze?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi parlamenta u Kirgistanu okupili su se na tradicionalnoj ceremoniji molitve i žrtvovanja ovaca. Vjeruju da na taj način tjeraju zle duhove i pomažu vladi u poslu vođenja države.

Ukupno sedam ovaca žrtvovano je za dobrobit kirgistanskog naroda u toj ceremoniji, a parlamentarci vjeruju kako su tim činom protjerali sve zle duhove, koji remete njihov posao, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Provjereno: Turizam ili farme - 4 stočarstvo vs turizam Vlasnici farmi očajni, ovce i krave moraju maknuti zbog bazena i apartmana: "Med i mlijeko pretvorili su u kvasinu" Ovce - 1 Raskol u selu Blejanje ovaca uzburkalo strasti! Jednima smeta smrad, a on tvrdi da je sve to dobro za turiste

Kirgistan, koji leži na narko ruti koja vodi iz Afganistana i koji ima kako ruske, tako i američke vojne baze na svojem teritoriju, prošle je godine bio poprištem velikih nemira i revolucije, u kojoj je svrgnut dotadašnji predsjednik države. U neredima koji su izbili prošlog lipnja poginulo je više od 400 ljudi.

'Ovu žrtvu prinosimo kako bi promovirali mir, stabilnost i jedinstvo kirgistanskog naroda', izjavio je na početku ceremonije glasnogovornik parlamenta Akhmatbek Keldibekov. Taj ritual žrtvovanja široko se prakticira u osiromašenom i dominantno muslimanskom Kirgistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene