Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće im jena 30 stupnjeva

VIDEO: Toplinski udar u Londonu i Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Moskve i Londona traže bilo kakav način na koji bi se mogli rashladiti.

Glavni gradovi Rusije i Velike Britanije prže se pod toplinskim udarom. Temperature su u Moskvi bile više d 30 stupnjeva Celzijevih veći dio tjedna, a u jednom trenutku bile su i veće od 33 stupnja. Ruski prognostičari kažu da tako visoke temperature ondje nisu zabilježene od 1981. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljetne vrućine Kako preživjeti ljeto i toplinski udar? Slika nije dostupna Upozorenje zbog 30 stupnjeva?! 'Ne izlazite iz kuće i spustite zastore'

Da vrućine nisu problem samo ljudima koji rashlađenje traže i u gradskim fontanama, pokazuju i ekipe komunalija koje ceste polijevaju vodom, jer se, kako javlja Euronews, na nekim mjestima ceste tope i lijepe ljudima za cipele. Kišno osvježenje i pad temperature Ruse očekuje danas tijekom večeri.

30 stupnjeva veliki je problem i Britancima. Njima je danas najtopliji dan u godini. Nakon što su se krajem svibnja žalili na 28 stupnjeva izmjerenih u Londonu, teško podnose i ova dva stupnja više. Kišno osvježenje njih će pak još neko vrijeme zaobići.

Na koje se sve načine rashladiti pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene