Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži li se kraj ere?

VIDEO: Svi gafovi Silvia Berlusconija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Berlusconi sebe bi vjerojatno opisao kao važnog političara u globalnoj areni, no zapravo mnogima je poznatiji zahvaljujući brojnim gafovima.

Sada mu prijeti novo izglasavanje nepovjerenja koje bi, kako se nagađa, moglo dovesti do njegova pada i završetka karijere prepune skandala i kontroverzi. Berlusconi od problema nije nikada bježao, već je naprotiv usred političkih kriza znao i nasmijati mnoštvo.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Slika nije dostupna Istraga završila Osam osoba optuženo zbog podvođenja prostitutki Berlusconiju

'Stalno mi govore 'Berlusconi idi kući', što me stavlja u neugodan položaj jer ne znam kojoj da idem jer ih imam 20', komentirao je nedavno zaradivši gromoglasan pljesak svojih sljedbenika. No dok je zahvaljujući osobnoj karizmi s jedne strane stekao mnogo štovatelja, niz seksualnih skandala i optužbi za korupciju Berlusconijevim kritičarima samo idu na ruku.

>> Berlusconi 'dodao' penis na kip boga Marsa

Ljubitelj mlađahnih djevojaka

Optužuju ga kako ga njegov raskalašeni stil života ometa u vođenju države koja se ne nalazi u zavidnoj situaciji s obzirom na recesiju i gomilanje javnog duga. Kriza oko premijera dosegla je neslućene vrhunce u listopadu kada je Berlusconi osobno nazvao policijsku postaju u Milanu i od njih tražio da puste na slobodu 17-godišnju plesačicu koju su uhitili zbog krađe. Ruby Rubacuoru ili u prijevodu Kradljivica Srdaca, kako joj je nadimak, kazala je policiji da je prisustvovala zabavama u premijerovim vilama.

Međutim, Berlusconi je ubrzo porekao bilo kakvo uplitanje u tijek istrage. 'Ako ugledam lijepu djevojku pomislim kako je bolje voljeti žene nego biti gay', kazao je Berlusconi samo nekoliko mjeseci prije nego što je 'prosuo' još par životnih mudrosti. Naime, u rujnu je kazao kako je jednoj lijepoj djevojci kad ga je upitala za savjet kazao da 'pronađe bogatog muža'.

>> 'Bolje da se čovjeku sviđaju lijepe djevojke nego biti gay'

Djevojke, pronađite si bogatog muža!

'To nije nemoguće ostvariti, no isti savjet dajem svim djevojkama, pa i dečkima, iako je njima to teže ostvariti. No, dečkima savjetujem da pronađu bogatu djevojku, a ne dečka jer će sutradan na naslovnici La Repubblice pisati kako sam postao homoseksualac', poručio je na sastanku mladeži stranke.

No, to nije prvi put da se 74-godišnji milijarder odbio ispričati što voli mlade žene i cjelonoćne zabave. Supruga Veronica Lario zatražila je 2009. godine razvod zbog tinejdžerke kojoj je za rođendan poklonio ogrlicu vrijednu 6 tisuća eura. Kako takvi istupi nisu rijetkost ubrzo je dokazima potkrijepila i Patrizia D'Addario koja je premijerove razgovore potajno snimala i razotkrila javnosti kada se nije uspjela dočepati obećane stolice u europskom parlamentu.

Obama - potamnio od sunca

Berlusconi je sam priznao da 'nije svetac', no žestoko opovrgava navode koji ga optužuju za šovinizam. Svoj stil ophođenja Berlusconi ne može promijeniti niti kada se susreće s političarima iz svijeta. Međunarodnu buru Berlusconi je izazvao kada je predsjednika SAD-a nazvao 'mladim, zgodnim i lagano preplanulim' što je nekoliko puta i ponovio.

>> Berlusconi poručio djevojkama: 'Tražite nekog poput mene'

'Izgledate kao čuvar u nacističkom logoru', kazao je njemačkom ministru. 'Donosim vam pozdrave od čovjeka...kako se zove, kako se zove, bio je to netko tamnijeg tena, pa da Barack Obama!', kazao je U Milanu nakon posjeta SAD-u dodajući kako mu njegovi sljedbenici neće vjerovati no da se Obama sunča zajedno sa suprugom Michelle 'jer je i ona tamnijeg tena'. I dok je premijerov humor osiguravao zabavu tijekom sastanaka sa stranim vođama, ujedno je i rušio ugled talijanskoj diplomaciji.

Koketiranje s nacizmom

Godine 2003. Berlusconi je kazao njemačkom ministru kako izgleda kao 'pravi nacistički čuvar koncentracijskog logora u talijanskom filmu'. Dvije godine poslije optužio je veleposlanika u Finskoj da je koristeći 'playboy taktiku' na finskoj predsjednici Tarji Halonen osigurao domaćinstvo nad Europskom kongresu o hrani.

I za kraj, još jedan vic iz usta osobe koja vodi Italiju. 'Nedugo nakon Hitlerove smrti, njegovi sljedbenici su shvatili kako je živ. Svugdje su ga tražili da bi ga na kraju pronašli u zabačenom selu u Andama. 'Fuehrer, Fuehrer! Morate se vratiti, demokracije nije uspjela i svi čekaju vas! Tri dana su inzistirali, no nije bilo pomaka. Na kraju su ga uspjeli nagovoriti. 'Dobro, vratit ću se, no pod jednim uvjetom, da ovaj put mogu biti zao''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene