Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Oregonu

VIDEO: Sumanuti mladić ubio dvije studentice i ranio sedmero ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nasumičnoj pucnjavi, kako vjeruju policajci, 24-godišnji muškarac u Portlandu, ubio je dvije maloljetne djevojke i ranio sedmero ljudi. Vjeruje se da je većina žrtava u SAD-u bila u programu razmjene studenata.

Pucnjava se dogodila ispred noćnog kluba 'The Zone' u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon. Neidentificirani muškarac otvorio je vatru ispred noćnog kluba za mlađe od 21 godine. Na kraju je pucao sebi u glavu, a teško ozlijeđen prevezen je u bolnicu. Policija je događaj opisala kao nasumično nasilje. Policijska glasnogovornica rekla je da se pucnjava nije činila kao da je povezana s bandom te kako ne postoji indikacija da je muškarac bio u vezi s nekim koga je upucao ispred noćnog kluba u subotu, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Službenici su rekli da je ubijena studentica na razmjeni iz Perua, a četvero ranjenih bili su studenti iz Ekvadora, Francuske, Gvatemale i Tajvana. Oni su, navodno, u klub došli kako bi proslavili rođendan jednog prijatelja. U pucnjavi je ranjen i gost obližnjeg bara. Policija pokušava utvrditi kretanje sumanutog muškarca prije pucnjave, ali čini se kako nije bio u klubu niti obližnjim barovima prije napada.

Policija je pronašla pištolj koji je korišten u pucnjavi. Jedna žrtva je identificirana kao 16-godišnjakinja iz Portlanda, a službenik peruanskog konzulata u Seattleu rekao je kako je druga ubijena djevojka 17-godišnjakinja iz Perua koja se u SAD-u nalazila na razmjeni studenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene