Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar kamiona izazvao curenje plina

Stotine u bolnici nakon curenja klora, 8 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva kamiona, od kojih je jedan prevozio boce s klorom, sudarila su se u srijedu navečer u venezuelanskom gradu Clarines. Osam ljudi je poginulo, a više od stotinu ih je potražilo pomoć u lokalnoj bolnici zbog problema s disanjem.

Velik broj stanovnika Clarinesa naudisao se plina koji je iscurio iz boca pa su morali potražiti liječničku pomoć. 'Počeli smo bezglavo trčati na sve strane, nismo znali što se događa. Tada nam je počelo biti mučno', kazao je jedan od ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Sudar automobila u zagrebačkim Dugavama - 4 Policija na terenu FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći sudjelovala tri automobila: Ozlijeđena jedna osoba Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

Oni s poteškoćama u disanju, njih više od stotinu, otišli su u lokalnu bolnicu gdje im je pružena pomoć. Većina ih je i ostala na promatranju. Klor u plinovitom stanju je naime, vrlo otrovan. Pri vrlo niskim koncentracijama i kraćem izlaganju samo nadražuje sluznicu dišnih organa, no ako je volumni udio u zraku samo 1 posto, već nekoliko udisaja može biti smrtonosno, zbog čega se i koristio kao bojni otrov. 'Situacija je sad pod kontrolom. Pod kontrolom u smislu da nitko od ljudi koji su primljeni u bolnicu nije u teškom stanju', kazao je gradonačelnik Clarinesa Leoburdo Canache.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene