Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Pragu

VIDEO Spalili 'predsjednika' i bacili ga u rijeku da se više nikad ne vrati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki su prosvjednici kroz središte Praga pronijeli veliku lutku s likom predsjednika na odlasku Vaclava Klausa. Došavši na Karlov most, spalili su je i bacili u Vltavu.

Nekoliko stotina najžešćih protivnika vladavine češkog predsjednika Vaclava Klausa, koji je jučer odradio svoj posljednji puni rad na toj funkciji, zadovoljno je prošetalo središtem Praga, noseći lutku s Klausovim likom. Lutku su od predsjednikova ureda odnijeli do Karlovog mosta, na kojem su je spalili i bacili u Vltavu kako bi, kažu, bili sigurni da se nikada neće vratiti.

Pročitajte i ovo Prosvjedi - 1 "Dosta je" U subotu prosvjed u pet gradova: "Postoji ogroman broj ljudi koji su svjesni da promjena dolazi" Prosvjed u Češkoj protiv premijera Babiša (Foto: AFP) - 2 najveći prosvjed u 30 godina Više od 120.000 Čeha prosvjedovalo protiv premijera: ''Više nećemo tolerirati da nas pljačka!''

>> Češka: Vaclav Klaus optužen za veleizdaju

Klaus je poznat po svojim euroskeptičnim stajalištima, zbog kojih je često polarizirao češko društvo.

Početkom godine iskoristio je svoju ustavnu ovlast te podijelio amnestiju brojnim optuženicima u velikim korupcijskim aferama, što je izazvalo skandal. U gornjem domu češkog parlamenta pokrenuli su postupak njegove smjene, optuživši ga za veleizdaju. Ipak, s obzirom da mu je mandat završio, ta je 'optužnica' bila više simbolične naravi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene