Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palo 40-ak centimetara

VIDEO Snježna oluja u SAD-u, uz pahulje se čula i grmljavina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka centimetara snijega palo je u saveznim državama Kansasu i Missouriju zbog čega je ponegdje nastao kaos u prometu. U gradu Wichiti je zabilježen i neuobičajen meteorološki fenomen.

Velika snježna oluja pogodila je ovih dana američki Srednji zapad donoseći ponegdje i 40-ak centimetara snijega. Očekivano, snježni je pokrivač na nekim područjima stvorio kaos u cestovnom prometu, a CNN javlja da je najteža situacija u saveznim državama Missouriju i Kansasu, gdje je, primjerice, u Wichiti napadalo 36 centimetara, što je druga najviša količina u povijesti mjerenja za taj grad.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

>> Zima opet pokazuje zube: Istra pod snijegom; Školski autobus završio u jarku

Problema je bilo i u zračnom prometu. Međunarodni aerodrom u Kansas Cityju bio je zatvoren zbog 20-ak centimetara snijega, što je gotovo dvostruko više od prijašnjeg rekorda zabilježenog prije tri godine.

Lokalni mediji javljaju da je dio tvrtki i sveučilišta privremeno zatvorio vrata, a vlasti su stanovništvo pozvale da ostanu u svojim domovima. Meteorolozi predviđaju da će oluja danas i tijekom vikenda stići do sjeveroistoka SAD-a.

Inače, iz Wichite je stigla i snimka ne tako čestog meteorološkog fenomena. Uz snijeg je, naime, sijevalo i grmjelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene