Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije ne prestaju

VIDEO: FBI-ev agent hladnokrvno ubio dječaka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pucnjave na granici između SAD-a i Meksika, u kojem je ubijen 15-godišnji dječak iz Meksika, napetosti i dalje rastu, a obje strane optužuju jedna drugu za teške propuste.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Sergia Adriana Hernandeza Guerecu upucao je agent FBI-ja, kojeg su, kako tvrdi FBI, nekolicina mladića gađali kamenjem. Incident se dogodio ispod željezničkog mosta na rijeci Rio Grande, između meksičkog Ciudad Juareza i američkog El Pasa. Agent FBI-ja ispalio je tri hica prema mladićima, a u pucnjavi je pogodio Sergia, koji je umro od posljedica teškog ranjavanja.

Video snimka prikazuje agenta kako svladava jednog od mladića i podiže ruku prema drugoj strani granice, držeći pištolj u ruci, a na snimci se može čuti posljednji od tri hica, koje je ispalio. 'Taj agent, koji je obuzdao jednog sumnjivca na tlu, verbalno je zapovjedio ostalima da prestanu i da se povuku. Ipak, oni su ga opkolili i nastavili bacati kamenje na njega. Agent je tada ispalio nekoliko hitaca, pogodivši pritom jednog sumnjivca, koji je naknadno umro', službeno je izjavila Andrea Simmons, glasnogovornica FBI-ja, prenosi CNN.

CNN i Guardian navode kako se izjava Andree Simmons baš i ne podudara s onim što je prikazano na video snimci, koju je CNN preuzeo od meksičkog Univisiona. Pogledajte sami pa prosudite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene