Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50-godišnje zatočeništvo

VIDEO Desetljećima u kavezu: Slon se rasplakao nakon što je pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slon Raju cijeli je svoj 50-godišnji život bio vezan lancima, a kada je oslobođen, u oku su mu zaiskrile suze radosnice.

Kada su mu s nogu skinuli lance, suze su potekle iz slonovskih očiju 50-godišnjeg Rajua, mužjaka u zatočeništvu desetljećima vezanog okovima.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Slika nije dostupna Seljani protiv slonova VIDEO Razbješnjeni slon nasrnuo na gomilu, ozlijeđen muškarac

Veterinarima i stručnjacima za divlje životinje britanskog centra 'Wildlige SOS-UK', u operaciji oslobađanja, pridružilo se 20 službenika Komisije za šume i dva policajca.

Tim je došao na farmu u indijskoj državi Uttar Pradeshu, gdje je bio Raju, kojeg su njegovi vlasnici redovito tukli i zlostavljali te ga koristili kako bi prosili novac.

Oni tvrde da je slon, nakon što su ga oslobodili okova - zaplakao. Shvatio je, kažu da je njegovom zatočeništvu kraj.

Slonovi razlikuju ljude po jeziku i spolu!

'Raju je bio okovan 24 sata na dan, što je djelo nevjerojatne okrutnosti. Tim je bio osupnut kada je vidio da mu se tijekom spašavanja, niz lice kotrljaju suze', ispričala je Pooj Binepal iz centra 'Wildlige SOS-UK'.

Vjeruje se da je Raju ukraden od svoje majke dok je bio još mladunče, da je promijenio 27 vlasnika te da su ga koristili radi prošenja novca od zore do sumraka.

Kada su saznali za Raju, Komisija za šume obratila se institucijama za pomoć i sud je naredio spašavanje ovog slona, ali njegov vlasnik nije ga se želio odreći. Stoga je spašavanje izgledalo pomalo dramatično s tolikom svitom ljudi.

Spasioci su ga prevezli u centar za njegu velikih životinja u Mathuru čime počinju njegovi prvi koraci prema slobodi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene