Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvena potvrda

VIDEO Slon počeo oponašati ljudski govor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slon u zoološkom vratu u Južnoj Koreji počeo je oponašati ljude ponavljajući za njima riječi.

Talent slona Koshika potvrdio je u petak tim znanstvenika koji su rekli da je počeo oponašati ljudski govor jer je usamljen, javlja AP.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!" Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno"

Ovaj 22-godišnji azijski slon zna reći pet riječi na korejskom tako što u usta stavi surlu pomoću koje modulira zvuk. Otkriće su znanstvenici objavili u online izdaju Current Biology. Koshik zna reći sljedeće riječi: 'annyeong' (zdravo!), 'anja' (sjedni), 'aniya' (ne), 'nuwo' (legni) i 'joa' (dobro).

Službenici zoološkog vrta kažu da Koshik zna reći još i riječ 'ajik' (ne još), ali to znanstvenici još nisu potvrdili. Istraživači vjeruju da je naučio govoriti zbog želje da se zbliži sa svojim čuvarem nakon što je odvojen od dva slona s kojima je dijelio staju.

>> Slon nacrtao autoportret!

I znanstvenici su rekli da se u ovom slučaju više radi o društvenom zbližavanju prije nego razumijevanju tih riječi.

Službenici zoološkog vrta u Kazahstavu 1983. godine tvrdili su da jedan slon koji se nalazi kod njih oponaša ruski, međutim za to nema znanstvene potvrde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene