Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele toplu vodu u svakom domu

VIDEO Sjeverna Koreja prelazi na solarnu energiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestašica električne i toplinske energije u Sjevernoj Koreji konstantan je problem. Ta od svijeta otuđena zemlja s aktivnim nuklearnim programom, ipak se okreće tom problemu, a želi ga rješiti korištenjem zelene enrgije.

Gradovi bez svjetala u noći i smrzavanje zimi, normalna su pojava u Sjevernoj Koreji, koja pati od nestašice energije. Odnedavno sjevernokorejske vlasti promoviraju solarne panele i solarnu energiju kao jeftin i dostupan izvor topline za domove i tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje"

Na balkonima stanova u Pjongjangu počeli su nicati solarni paneli, ali mnogi od njih uvezeni su iz Kine i mogu se koristiti tek za napajanje pozadinskog osvjetljenja ili baterija.

Kim Jong Un opet provocira!? Sjeverna Koreja izvela topničku vježbu

Sada je jedna tvornica u Pjongjangu dobila zadatak proizvodnje boljeg sustava za iskorištavanje solarne energije za svakodnevnu uporabu. Njihov zadatak je proizvesti grijače vode, koji bi mogli grijati prostorije i staklenike te isto tako proizvoditi protok vode za kuhinje i kupaonice, prenosi AP.

Navedena tvrtka ističe kako koristi vlastite solarne grijače vode, kako bi unaprijedila proizvodnju novih.

Solarni vodeni kotlovi instalirani su u jedno privilegirano predgrađe Pjongjanga već nekoliko posljednjih godina, a radi se o predgrađu Nam-Ri, koje se nalazi tik do najsvetijeg mjesta u Sjevernoj Koreji i službenog mjesta rođenja Kim Il Sunga, utemeljitelja Sjeverne Koreje.

Međutim, ostatak Sjeverne Koreje još uvijek na toplu vodu u domu gleda kao na luksuz. Sjeverna Koreja nema funkcionalnu nacionalnu mrežu za opskrbu električnom energijom pa je jeftin i za okoliš neškodljiv izvor i više nego dobrodošao.

Sjevernokorejci se nadaju kako bi im korištenje zelene energije ipak moglo podići kvalitetu uvjeta života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene