Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije osobe nestale

VIDEO Kiša i olujni vjetar izazvali kaos: Pogledajte kako snažna bujica nosi kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od katastrofalnih poplava i oluje koja hara već tri dana spašavaju se tisuće ljudi, a deseci se smatraju nestalima.

 

Jaka kiša i olujni vjetar izazvali su u srijedu pravi kaos u Sydneyju i nekoliko područja
Australije - dvije osobe smatraju se nestalima, a spasilačke službe zabilježile su od ponedjeljka više od 10.000 poziva u pomoć.
Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Najveći grad u zemlji te područja na sjeveru i jugu zahvaćeni su od ponedjeljka naletima olujnog vjetra i kiše. U Maitlandu, u Novom Južnom Walesu, dvije se osobe smatra nestalima. Njihov automobil odnijela je bujica.

VIDEO Tisuće bez struje i vode, bujice im odnose cijele kuće

"Imamo ideju o mjestu gdje se nalazi vozilo ali ne možemo mu pristupiti zbog visokog vodostaja", objasnio je Brian Tracy iz lokalne policije.

U utorak su tri osobe, zarobljene u svojim kućama, poginule u području Sydneyja. Spasilačke službe primile su od ponedjeljka gotovo 10.000 poziva u pomoć i izvele više od 100 spasilačkih operacija na poplavljenim mjestima.

Oko 200.000 kućanstava i tvrtki trenutno je bez struje a više od 160 škola zatvoreno. Promet se u cijelom području koje je pogodila oluja odvija otežano. (Hina)

 

 


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene