Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okotilo se 13 mladunaca

Razigrane pande oduševile Kineze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugo nakon sečuanskog potresa, koji se dogodio prije godinu dana, male pande uveseljavaju Kineze. U jugozapadnoj provinciji u Sečuanu uzgaja se 13 pandi koje su okotile pande spašene od potresa prošlog svibnja.

Iako su nakon urušavanja bile zatočene, srećom nijedna panda nije pobacila, a sada njihovi potomci uživaju u zoološkom vrtu. 'Nakon potresa su bile uzrujane, a neke smo tijekom spašavanja trebali uspavati', rekao je čuvar Li Guo te dodao kako je pravo čudo da panda u zatočeništvu bude oplođena, a još je veće čudo što se tijekom tako stresnog razdoblja okotilo njih čak 13, sedam mužjaka i šest ženki.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Meka" moć Smiješne su, omiljene i silno simpatične, a u svjetskoj politici imaju važnu ulogu: O njima su čak razgovarali šefovi SAD-a i Kine Slika nije dostupna Dvije sestrice FOTO: Slatke pande bježe iz krevetića

Tijekom potresa uništeno je 80 posto njihova utočišta u Sečuanu, prenosi Reuters. 'Tako su slatke. Nakon potresa sam ih željela doći vidjeti, a sada kad ih gledam tako zdrave uistinu sam sretna', rekla je jedna posjetiteljica.

Razigrane sečuanske pande koje uveseljavaju Kineze možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene