Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje nade

VIDEO Prva potraga podmornice za nestalim Boeingom skraćena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robotska podmornica, koja je stigla kao 'pojačanje' u potrazi za olupinom nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa, morala je skratiti svoj prvi pokušaj potrage.

Bluefin-21 je poslan u pretraživanje dna u južnom dijelu Indijskog oceana, na mjestu gdje su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače odašilju snimači leta, takozvane crne kutije.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Slika nije dostupna Što je prava istina... O 11 uhićenih terorista - 'To je glupost - nema veze sa zrakoplovom!'

No, podmornica je premašila svoju granicu operativnog dosega od 4.500 metara pa je vraćena na površinu. Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, podmornicu se kasnije danas planira opet spustiti u ocean, piše BBC.

Crnoj kutiji istekla baterija? U potragu šalju podmornicu

Podsjetimo, avion u kojemu je bilo 239 putnika i članova posade nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. Iako olupina nije nađena, na temelju satelitskih podataka zaključilo se da se avion srušio u južnom dijelu Indijskog oceana, što je tisuće kilometara udaljeno od planirane putanje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene