Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat za predsjednika SAD-a

VIDEO: Prosvjednik predsjedničkog kandidata napao konfetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom potpisivanja knjige u Minneapolisu predsjedničkog kandidata, republikanca Newta Gingricha i njegovu ženu Callistu, prosvjednik je napao svjetlucavim konfetama.

Čovjek je prišao paru u hotelu u kojem su potpisivali knjigu. Kada je Gingrich prosvjedniku pružio potpisani primjerak knjige, on je otvorio kutiju punu konfeta usmjerenu prema paru, te povikao: 'Osjeti dugu, Newt! Zaustavi mržnju! Stop anti-gay politici! To dijeli našu zemlju i ne pomaže poboljšanju ekonomske situacije!'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gumenim mecima na prosvjednike Bjesne prosvjedi u SAD-u: Stotine se okupile pred zgradom policije nakon ubojstva mladog Afroamerikanca Slika nije dostupna Neredi i prosvjedi u SAD-u Trump prijeti prosvjednicima: Dočekat će ih "najopasniji psi" ako prijeđu ogradu Bijele kuće

Organizator eventa udaljio je prosvjednika iz prostorije. Iako vlasti nisu odmah ustvrdile identitet prosvjednika, ispostavilo se kako je dotični Nick Espinosa već otprije poznat po sličnim prosvjedima. Naime, Espinosa je omeo već dva slična događaja u Minnesoti, uključujući i jedan kada je u krilo republikanskog kandidata za guvernera bacio vreću punu kovanica. Espinosa, koji sam sebe naziva i Robert Erickson, objasnio je reporterima kako je tim činom htio naglasiti pitanje imigranata u SAD-u.

Nakon 'napada' na Gingricheve, Espinosa je kontaktirao reportere e-mailom u kojem je i priložio fotografiju događaja. Rekao je kako je to protest protiv izmjene zakona u Minnesoti, kojim se traži zabrana homoseksualnih brakova.
 >>Trump odustao: Biznis je moja prava strast!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene