Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnjica ubojstva 15-godišnjaka

VIDEO: Prosvjednici u Grčkoj sukobili se s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika okupile su se u Ateni i drugim grčkim gradovima kako bi obilježili prvu godišnjicu policijskog ubojstva 15-godišnjeg tinejdžera, koje je prošle godine izazvalo najgore nemire u zemlji u posljednjih nekoliko desetljeća.

Tinejdžera je ubio policajac u prosvjedima održanim 6. prosinca 2008. u Ateni. Oko 3.000 ljudi, većinom studenata, anarhista i ljevičara krenulo je u nedjelju prema parlamentu, a prosvjedi se očekuju i u ponedjeljak. Zabilježeni su sporadični sukobi između prosvjednika koji su bacali kamenje i policajaca u Ateni. Policija je bacila suzavac kako bi rastjerala male skupine huligana. Prosvjednici su u središtu Atene razvili plakat na kojem je pisalo ‘Sjetite se, sjetite se 6. prosinca’. Neki su bili odjeveni u crno i uzvikivali su ‘policajci, svinje, ubojice’.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

Nova grčka socijalistička vlada rasporedila je više od 6.000 policajaca na ulice Atene kako bi se izbjeglo ponavljanje prošlogodišnjih nemira koji su pogodili prijestolnicu i druge velike gradove i prouzročili milijune eura štete. Policija je priopćila da je u Grčku doputovala skupina od oko 150 stranih anarhista iz Italije, Francuske i drugih europskih zemalja. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene