Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica Coste Concordije

NOĆNE SNIMKE Ovako je izgledalo spašavanje putnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošla je godina dana od velike tragedije kada su u nasukavanju kruzera poginule 32 osobe. Talijanska obalna straža objavila je još noćnih snimki spašavanja.

Helikopter obalne straže ima nekoliko sati noćnih snimki spašavanja putnika s Coste Concordije, a dio snimki objavljen je upravo povodom godišnjice ove pomorske tragedije. Na snimkama se vide putnici i članovi posade kako stoje na brodu i čekaju evakuaciju.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Snimke sa spasilačkih brodova prikazuju ljude kako ljestvama silaze s broda. Podsjetimo, 32 osobe poginule su 13. siječnja prošle godine kada se kruzer zabio u greben otoka Giglio što je prouzrokovalo 70 metara veliki rez na trupu broda. Od onda brod stoji nasukan na tom dijelu otoka.

Danas će se na otoku Gigliu održati komemoracija za sve žrtve, a doći će i mnogi od 4.200 putnika koji su preživjeli havariju.

Zapovijednik talijanske civilne zaštite rekao je u subotu da će se olupina izvući najkasnije do rujna ove godine. Riječ je o "iznimnoj operaciji kakva se nikad prije nije izvodila" i tijekom koje će se morati voditi računa o "posljedicama na okoliš i na stanovnike", istaknuo je Franco Gabrielli, pošto je izvlačenje broda već više puta odgađano.

Trošak izvlačenja s prvotnih 300 milijuna eura sada se procjenjuje na oko 400 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene