Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Prodaje posljednje uspomene s Titanica za starački dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja preživjela putnica Titanica, Millvina Dean, prisiljena je prodati svoje uspomene koje ju vežu za jednu od najvećih tragedija u povijesti.

Tako će na aukciji završiti predmeti s broda koji je 1912. potonuo za vrijeme svog prvog putovanja nakon što je udario u santu leda. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Navali, narode! Policija organizira veliku rasprodaju bicikala, građani moraju donijeti samo jedan dokument Prodaja izgubljenih stvari u policiji Stvari bez vlasnika Rasprodaja u policiji: Po simboličnoj cijeni možete kupiti bicikle, mobitele, kofere, torbe...

Jedna dobrotovorna organizacija iz Belfasta nada se kako će predmete izložiti na brodu koji bi se trebao otvoriti kao putujuć muzej u blizini dokova Belfasta, gdje je i sam Titanic izgrađen.
96-godišnja Millvina Dean, nada se kako će sakupiti 3000 funti od predmeta, koji uključuju i kovčeg prepuno odjeće koju je njezina obitelj dobila kad su nakon spašavanja stigli u New York. Među predmetima koji će biti na aukciji je i pismo naknade koje je njezinoj majci poslala udruga 'Titanic Relif fund'. 

>> Karta za Titanic prodana za više od 40.000 eura

Dean je bila dvomjesečno dijete kada je Titanic potonuo, a njezina je obitelj Titanicom putovala kako bi emigrirala u SAD. Dok je 1 517 putnika i članova posade broda oko nje potonulo, ona je zamotana u vreću spašena. Njezina majka i brat također su preživjeli, a otac je poginuo.

Smještena je u privatni starački dom u Ashurstu prije dvije godine. Kaže kako je ova prodaja ne rastužuje već je to nešto što mora učiniti.

'Prodajem sve jer moram platiti starački dom i prodajem sve na čemu bi mogla skupiti svotu koja mi treba', rekla je Millvina Dean. 

>> U 96. godini preminula preživjela putnica s Titanica

Ona je posljednja preživjela s Titanika nakon što je prošle godine preminula 96-godišnja Barbara Dainton.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene