Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako su mu rekli da više nikada neće hodati

VIDEO: Na štakama prehodao 45 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski vojnik kojem su liječnici predvidjeli da više nikada neće hodati, zbog rane zadobivene tijekom borbe u Iraku, priveo je kraju maraton, dva tjedna nakon što ga je započeo.

Liječnici su Philu Packeru rekli da na hodanje može zaboraviti nakon što je teško ozlijeđen u napadu u Basri 2008. godine. Ali 36-godišnjak nije se želio suočiti s takvom stvarnošću i pripremao se za maraton na koji je krenuo 24. travnja, a završio ga jučer. Svaki je dan hodao uz pomoć štaka, onoliko koliko mu je s medicinskog stajališta bilo dopušteno - nešto više od tri kilometra, prenio je AP.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska, ilustracija - 2 tragedija u Velikoj Gorici Tijekom vježbe preminuo vojnik Hrvatske vojske Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje"

Vojnik je dolaskom na cilj dobio veliki pljesak promatrača koji su svjedočili ovom događaju. 'Nisam razmišljao mnogo o tome što sam radio, već zašto sam to činio. Mnogo je ljudi koji ne mogu hodati, tako da je ovo za njih', rekao je Packer nakon prolaska kroz cilj. Njegov je životni cilj sada otvoriti fond i prikupiti novac za ozlijeđene vojnike i vojnikinje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene