Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresno svjedočanstvo

Djevojčica u šoku: Ubili joj oca i brata pa je zavezali za njihova tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžerica iz Nigerije prisjetila se dana kad su joj pripadnici terorističke skupine Boko Haram ubili brata i oca, zato što je bio kršćanski pastor.

Deborah Peters nekoć je živjela u selu Chibok, istom selu u kojem je teroristička skupina Boko Haram 15. travnja otela gotovo 300 djevojčica. Ona kaže kako su tri muškarca iz te militantne skupine došla u njezin dom 2011. godine, ubila joj oca i brata. Brata su joj ubili, ističe, jer su rekli da bi jednog dana mogao postati pastor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmanje 333 učenika Boko Haram odgovoran za otmicu stotina nigerijskih učenika: "Udarao me neprestano. Na kraju me pustio da zaostanem, pa sam iskoristio šansu i pobjegao" Slika nije dostupna Vratile se kući Više od 60 djevojčica pobjeglo otmičarima

Nakon toga, svjedoči Peters, privezali su je za tijela ubijenog oca i brata, a oslobodili su je tek nigerijski vojnici koji su u selo stigli idućeg dana, na poziv njezinih susjeda.

Objavili VIDEO s otetim djevojčicama: 'Oslobodit ćemo ih samo ako...'

Peters sad živi u Virginiji gdje pohađa školu uz plaćenu školarinu.

Glavni tužitelj SAD-a Eric Holder osudio je Boko Haram u utorak, naglasivši da su otmice u travnju pokazale "pravo lice te skupine". Američki State Department potvrdio je prisutnost svojeg petočlanog tima u Nigeriji, koji ulaže napore u pronalasku otetih djevojčica. U Nigeriju su SAD poslale i dva izviđačka zrakoplova kako bi pomogli u potrazi, prenosi AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene