Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plimni val na cijelom Jadranu

VIDEO: Potop u Veneciji, na Trgu Svetog Marka više od pola metra vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj u Veneciji skočio je na oko 140 centimetara zbog čega je veći dio grada tijekom noći poplavljen, uključujući i slavni Trg Svetoga Marka s kojeg su pobjegli gotovo svi turisti.

Plimni val koji je poplavio mnoga mjesta na hrvatskom dijelu Jadrana donio je nevolje i stanovnicima Venecije. Noćas je voda dosegnula razinu od 140 centimetara, tako da je više od pola grada pod vodom, uključujući i slavni Trg Svetog Marka, koji je prenoćio pod 60 centimetara vode. Uobičajeni vodostaj s kojim Venecija 'živi' iznosi nešto manje od 40 cm.

Pročitajte i ovo Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu" U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

>> Plimni val: Ulice pod vodom, olujno jugo puhalo i 133 km/h!

Na snimkama iz središta grada vide se policajci kako u gumenim čizmama s vodom preko koljena pokušavaju patrolirati. Turista gotovo da i nije bilo.

Najteže je pogođena Chioggia, južno venecijansko predgrađe u kojemu je zabilježena treća najviša razina vode od velikog potopa 1966. godine.

Talijanske su vlasti pokrenule projekt izgradnje sustava brana kako bi zaštitili Veneciju od ovakvih situacija, no riječ je o iznimno skupoj avanturi (gotovo 8 milijardi dolara) te se očekuje da sustav neće profunkcionirati prije 2016. godine. Naziv projekta je MOSE, a u priloženom videu s YouTubea možete pogledati kako bi otprilike trebao funkcionirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene