Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i dalje pada

VIDEO: Poplave u Rumunjskoj uzele 21 život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silovite kiše i jake poplave odnijele su 21 život u sjeverozapadnom dijelu Rumunjske, javljaju dužnosnici. Dvije osobe su nestale, a više tisuća je evakuirano.

'19 osoba je stradalo u poplavama, a dvije je udario grom', precizirao je Alin Magiarje iz inspektorata za izvanredne situacije. U Botosani je u ponedjeljak navečer poginulo sedam osoba, a ekipe za spašavanje evakuirale su stotine građana u regiji. U susjednim Iasi i Suceavi umrlo je najmanje pet osoba a dvije se smatraju nestalima.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina

Oštećena područja posjetio je premijer Emil Boc, koji je poplavljenim područjima obećao pomoć. Oluja je oštetila mostove i ceste, uništila usjeve i stotine kuća. Prekinut je željeznički promet prema susjednoj Ukrajini, a deseci građana ostali su bez struje, javlja Reuters.

Dunav je poplavio jugoistočni dio zemlje na granici s Bugarskom. Vodostaj Dunava u tom trenutku iznosio je 83 centimetra. 11 tisuća osoba je evakuirano nakon porasta vodostaja rijeke Siret na sjeveroistoku zemlje. Stanovništvo je sa spasilačkim službama postavilo pješčane bedeme, a vodostaj i dalje raste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene