Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brutalan video: Policajka 'istovarila' hendikepiranog mladića iz invalidskih kolica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica šerifa okruga Hillsborough na Floridi, suspendirana je nakon što je u javnost procurila snimka nadzorne kamere koja prikazuje kako hendikepiranog Briana Sternera iz invalidskih kolica baca na pod.

Incident se dogodio prošlog mjeseca u okružnom zatvoru u Tampi, na Floridi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD ČAKOVCA Strašna nesreća: Auto prikliještio dječja kolica, dijete teško ozlijeđeno Slika nije dostupna tužna priča Provjereno donosi: Nepokretni Amir i dalje ne može dobiti nova električna kolica iako mu se stanje pogoršava

Brian je kvadriplegičar od prije 14 godina kada je ozljedio vrat.

Priveden je zbog prekršaja u prometu, pa mu 44-godišnja policajka Charlette Marshall-Jones nije vjerovala da ne može hodati.

Odlučila je to provjeriti na zaista nesvakidašnji način. Prišla je Brianu s leđa i izbacila ga iz njegovih invalidskih kolica na pod. Čak je, prije nego ga je vratila natrag u kolica, odlučila s kolegicom pregledati njegove džepove.

Brian je u padu slomio dva rebra, ali to nije znao, jer nema osjećaja na donjem dijelu tijela.

Šerifov ured nije znao ništa o ovom događaju sve dok mu novinari nisu dostavili snimku tražeći komentar. Pokrenuli su istragu, te izjavili kako će 'Brianu pokušati nadoknaditi štetu'.

Marshall-Jones je suspendirana, kao i tri zaposlenika, dva vodnika i jedan narednik, koji su bili prisutni za vrijeme incidenta.

Šerif David Gee kaže kako je ostao 'bez teksta' kada je vidio snimku. 

'Ovo nema veze s obukom, ovo je stvar osnova ljudskog ponašanja. Ne mogu zamisliti ni jedan razlog zašto bi netko napravio nešto takvo', kaže Gee.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene