Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva je blaga zima?

VIDEO Pojava koja je razbjesnila stanovništvo, a vidljiva je čak i na radaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najezda skakavaca koja je pogodila grad Albuquerque u američkoj državi Novi Meksiko toliko je velika da je vidljiva čak i na radaru.

'Albuquerque nije vidio takvu najezdu skakavaca od sredine 1990-ih godina', tvrde građani koji su šokirani razmjerima ove pojave.

Državni meteorološki zavod tvrdi kako je zrak ispunjen tolikom količinom ovih letećih životinja da su viljive i na radaru na kojem se pojavljuju kao nanosi kiše.

'Skakavci su velika smetnja ljudima jer im se zalijeću u lica dok hodaju, trče, voze se na biciklima. Ulaze ljudima u domove, a štetni su i za usjeve kojima se hrane', tvrde mještani pogođeni ovom pojavom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biblijska pošast Splićani na mukama, ne mogu se riješiti napasti: "Ogromni su, divovski", "Nalazim ih u autu i po stanu" Ilustracija Izbjegavanje policije Nijemci ga toliko vole da masovno krše zakon: Ovaj uređaj ima svaki drugi vozač iako je kazna 75 eura

VIDEO Ogromna najezda skakavaca: U danu pojedu hrane koliko i 2.500 ljudi!

Za ovu najezdu, najveću u posljednjih 20 godina, odgovornom se smatra suša odnosno duga razdoblja bez kiše kao i blaga zima.

'Zima nije bila jaka pa nije uništila jaja skakavaca koja su tako preživjela i iz njih su se izlegli ovi dosadni kukci', objasnio je David B. Richman, profesor zoologije na Sveučilištu u Novom Meksiku.

Mediji i nadležne službe dobivaju mnoge pritužbe na skakavce koji doslovno izluđuju tamošnje stanovništvo koje se ne može složiti ni oko načina uništenja kukaca. Naime, dok jedni tvrde kako ih treba špricati, drugi smatraju kako će to nanijeti više štete nego koristi.

A treći pak imaju 'srednje' rješenje - 'Pričekajmo... Kao i sve drugo, i ovo će proći'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene