Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Jasna poruka

VIDEO Pogledajte ovaj prosvjed!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika ispred parlamenta u Španjolskoj tijekom minute šutnje okrenuli su parlamentu leđa.

Na taj su način prosvjednici izrazili svoje neslaganje s rezovima u budžetima javnog sektora u isto vrijeme u koje se bankama nudi financijska potpora, javlja AP. Nakon što je satima prosvjedna povorka hodala kroz Madrid, stigavši pred parlament dočekalo ih je stotine policajaca koji su čuvali parlament. No prosvjednike nisu omeli jer njihova je namjera bila parlamentu okrenuti leđa.

Pročitajte i ovo Prosvjed na međunarodni dan žena na Filipinima borba za prava Žene prosvjeduju diljem svijeta: "Ravnopravnost spolova sve je dalje" Slika nije dostupna Ispred parlamenta u Kijevu 'Mlađi ljudi, maskirani, naoružani metalnim šipkama i lancima sukobili se s policijom'

Prosvjednici su optužili Vladu da tjera društvo da plati dug koji su stvorile banke i privatni sektor. 'Bijesni smo jer je Vlada predložila budžet u kojem društvo mora platiti dug privatnog sektora i banaka', rekao je Carlos, sudionik prosvjeda.

>> U Španjolskoj prosvjeduje i policija

Od kad je postao premijer Mariano Rajoy povećao je poreze, rezao troškove, uključujući i plaće u javnim službama, što je razljutilo građane Španjolske. Španjolske javne financije opterećene su cijenom spašavanja banaka i regionalnih španjolskih Vlada. Svaki četvrti Španjolac je nezaposlen, a zemlja tone već i drugu recesiju u posljednje tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene