Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz vedra neba

VIDEO Pogledajte iranski 'stealth' borbeni zrakoplov nazvan 'Osvajač'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je predstavio svoj novi borbeni zrakoplov tipa Qaher F313. Ističu kako se radi o 'osvajaču' teško uočljivom na radaru.

I dok ponosni Iranci tvrde da avion može izbjeći radar, BBC prenosi da avion izgleda kao jeftina kopija američkog F-22, ali napominje i da nije jasno kakvi su mu borbeni kapaciteti. Izgleda li zrakoplov kao kopija Raptora ili ne prosudite sami u priloženim fotografijama.

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini

>> Iran lažirao lansiranje majmuna u svemir?

Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad tvrdi da je Qaher jedan od najnaprednijih zrakoplova na svijetu. Istaknuo je i da je 'cilj razvoja vojne sile iranske nacije...odvraćanje i obrana' i da Qaher šalje 'poruku mira usprkos agresivnom imenu'.

Ministar obrane Irana Ahmad Vahidi, hvaleći novi borbeni zrakoplov, rekao je da je napravljen od 'modernog materijala' te da ostavlja mali radarski otisak.

Prethodni avion koji je proizvela iranska vojska je 'Azarkaš' (munja). On je napravljen 2007. od ostataka američkih zrakoplova, F-5s, koji su nekada korišteni u Iranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene