Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čile u problemima

VIDEO Pod težinom vulkanskog pepela srušio se restoran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pepela s vulkana Calbuco u Čileu, napadalo je toliko puno po nastanjenim dijelovima zemlje, da se pod težinom pepela srušio restoran.

Osim restorana, pod težinom pepela vulkana popustio je još nekoliko objekata u čileanskom mjestu Ensenada, gradu najbližem vulkanu Calbuco.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Slika nije dostupna Video: Erupcija vulkana u Čileu, 53 osobe u zamci

Rony Alvarado našao se u velikim problemima kada je njegov restoran popustio pod težinom pepela. Sve za što je u životu radio urušilo se pod pritiskom proizvoda aktivnog vulkana.

Zaprepašteni ljudi mislili da vide NLO uz erumpirali vulkan u Čileu

'Jedanaest godina rada nestalo je u jednom danu, u jednoj sekundi. Vulkan Calbuco ostavio nas je u ovakvom stanju', rekao je Alvarado dok je čistio hrpu pepela i onime što se pod tim pepelom nalazilo.

Dvije velike eksplozije u srijedu i četvrtak napravile su glomazne oblake vulkanske prašine, 18 kilometara iznad tla, koji su se potom počeli spuštati na grad, ugrožavajući živote i oštećujući imovinu.

Vlasti kažu da, iako ne očekuju erupcije veće od prošlotjednih, vulkan je i dalje aktivan i veći broj erupcija moguć je i dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene