Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv nove gripe

VIDEO: Počela petodnevna 'karantena' u Meksiku, prosvjeduju prostitutke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Meksiko započeo svoju petodnevnu karantenu u petak, prostitutke su preuzele ulice glavnoga grada kako bi prosvjedovale zbog novih mjera u borbi protiv smrtonosne svinjske gripe koje ih, kako kažu, onemogućavaju da obavljaju svoj posao.

Mjere koje su u Meksiku uvele vlasti nakon što je izbila pandemija svinjske gripe, onemogućava ionako ilegalan rad prostitutki, budući da njihovi klijenti ostaju kod kuće kako bi izbjegli zarazu, objavio je Reuters. Radnici seksualne industrije također su prosvjedovali protiv pravila da ne smiju biti na ulicama nakon 23 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Ilustracija Nova meka Kako je hrvatski grad postao raj za prostitutke iz Južne Amerike? Mnogi stanodavci nemaju pojma što im se događa u stanovima

'Želimo da poštuju nas i naš rad. Žele da ne radimo nakon 23 sata, ali mi želimo raditi cijelu noć, jer ne zarađujemo dovoljno novca', rekla je Guadalupe Lopez, koja je kao i većina prosvijednika na licu imala masku kako bi se zaštitila od gripe te sunčane naočale kako bi sakrila svoj identitet.

Predsjednik Meksika, Felipe Calderon zamolio je Meksikance da ostanu kod kuće od 1. do 5. svibnja i firme da ne rade tijekom tih dana. Od danas su u Meksiku zatvoreni aerodromi, a nitko neće moći ući u zemlju niti izaći iz nje kako bi se stalo na kraj širenju svinjske gripe.

'Mi novcem od tog rada skrbimo o svojoj djeci, plaćamo im školarine i sve ostalo. Vlada nas želi maknuti s ulica, ali ulice pripadaju onima koji na njima rade', rekla je prosvjednica Crisma. Prosvjed prostitutki u Meskiku možete pogledati u priloženom videu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene