Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Njemačkoj

VIDEO: Pješčana oluja izazvala masovni sudar, najmanje 10 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset osoba je poginulo, a oko 97 je ozlijeđeno u stravičnom masovnom sudaru tijekom bizarne pješčane oluje u Njemačkoj.

U nesreći koja se dogodila oko 12.30 sati na autocesti A19 pored grada Rostocka, sudjelovalo je čak 80 vozila, prenosi Spiegel. Na stotine osoba prebačeno je u obližnje bolnice, gdje im se pruža liječnička pomoć. Prema prvim izvještajima iz dviju bolnica u Rostocku, većina ozlijeđenih ima prijelome kostiju, modrice, iščašenja ili ozljede glave.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Na autocesti Zagreb - Beograd zbog snijega i vjetra došlo do sudara - 2 Hitne službe na terenu FOTO Niz sudara na autocesti između Beograda i Zagreba: Snijeg zatrpao kolnik, kamion se okrenuo za 180 stupnjeva

Čak 20 vozila se zapalilo nakon katastrofalnog sudara, među kojima su i tri kamiona. Sudar dogodio u oba prometna traka autoceste, na kojoj je promet satima bio obustavljen. Lokalna policija za nesreću krivi bizarnu oluju prašine, koja se podigla nakon jakih udara vjetra, a vidljivost je i nakon sudara bila tek 50 metara.

Pored tog dijela autoceste nalaze se i svježe preorana polja pa policija pretpostavlja da se prašina digla otamo, a slične su oluje zabilježene diljem pokrajine Mecklenburg-Western Pomerania.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene