Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Generalno čišćenje u Sydneyju

VIDEO: Pješčana oluja Australiji prouzročila milijunsku štetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oluja crvene prašine iz pustinje koja se obrušila na Sydney mogla bi Australiju stajati nekoliko desetaka milijuna dolara zbog zaustavljene aktivnosti, ocijenili su industrijski čelnici.

Stanovnici Sydneyja danas su se bacili na čišćenje automobila i prozora zgrada, dan nakon povijesne oluje koja je australski grad zasula s nekoliko milijuna tona prašine i pijeska. Rad na gradilištima morao je biti prekinut, a nered je vladao i u zračnom i pomorskom prometu zbog nedovoljne vidljivosti. Australska tvrtka Qantas preusmjeravala je letove iz inozemstva prema drugim zračnim lukama u zemlji.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću

>> VIDEO: Pješčana oluja zamela Sydney

'Mislim da možemo govoriti o desecima milijuna dolara', izjavio je Mark Goodsell, odgovoran za Savez industrija Australije, aludirajući na ekonomski gubitak koji je prouzrokovalo nevrijeme. 'Kašnjenja u zračnom prometu stajat će milijune a građevinska industrija bila je paralizirana tijekom dana, sve ima svoju cijenu', dodao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene