Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donatori spasili dijete

VIDEO: Bebi odstranili tumor od tri kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski liječnici uspješno su odstranili dva velika tumora godinu i pol dana starom dječaku.

Majka je s dječakom u glavni grad Perua, Limu, stigla je i ruralnog gradića San Marcosa te je uz pomoć novčanih donacija mogla svom djetetu platiti operaciju, koja mu je spasila život.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Ilustracija Vjerovali ili ne Bizaran slučaj: Liječnici pacijentici odstranili cistu toliko veliku da nije stala u CT skener

'Dijete je staro godinu i pol dana te je imalo tumore na vratu i ispod pazuha', kazao je kirurg dr. Alfredo Broggi, prenosi agencija Reuters. Dva tumora na dječaku težila su nešto preko tri kilograma, a njegova majka kazala je kako su se pojavili još kad je bio star samo mjesec dana.

'Operacija je trajala oko četiri sata te je bila vrlo rizična, s obzirom da se radilo o malom djetetu, no pomoglo nam je iskustvo i uspješno smo odstranili dva tumora', rekao je Broggi. Dječakova majka kazala je kako je zadovoljna operacijom te kako se sprema odvesti ga kući. Doktori su ipak preporučili da dječak u bolnici ostane narednih desetak dana, kako bi se mogao pratiti njegov oporavak. Tumori koje je dječak imao benigni su, otkrili su liječnici i predvidjeli potpun oporavak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene