Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepali se

VIDEO Pavijane spopao misteriozni strah: Ukipljeno sjedili pet dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misteriozna histerija spopala je grivaste pavijane u jednom njizozemskom zoološkom vrtu pa su gotovo pet dana ukipljeno sjedili i ništa ne radili.

Zaposlenici zoološkog vrta u nizozemskom gradu Emmenu ostali su u nemalom bunilu zbog misteriozne histerije koja je spopala tamošnje grivaste pavijane.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Medvjedica Eta Stigla kao mladunče VIDEO Novi zagrebački dom za medvjedicu čija je mama uginula u naletu vlaka: "Obožava sočne cikle i kruške"

Inače razigrane i prilično aktivne životinje početkom su se tjedna gotovo doslovno ukipile. Njih 112 samo je mirno sjedilo u svojoj nastambi, pri čemu su odbijali i hranu. Osoblje ih je jednog po jednog moralo unositi i iznositi iz 'spavaonice'.

>> Pavijani razlikuju smislene riječi od niza nasumičnih slova!

Neuobičajeni i neobjašnjivi strah počeo ih je prolaziti tek danas, kada su napokon počeli grickati jabuke, a ponovno su se i razigrali.

Biolog Wijbren Landman kaže da ovo, doduše, nije prvi put da ih spopada ovakva histerija. Posljednji se put to dogodilo 2007. godine. 'Što ih je prestravilo? Pojma nemamo, to je potpuna misterija. Ima više ideja - potres, odbjegle zmije, grmljavina', rekao je Landman za BBC.

Dodao je da je s drugim životinjama u zoološkom vrtu, među kojima ima klokana, slonova i lemura, sve u najboljem redu te da se ponašaju uobičajeno.

Landman je, kaže, stupio u kontakt s jednim ekspertom za pavijane, koji mu je rekao da se u divljini najčešće prestraše nekih predatora, ali to obično ne traje dulje od dan-dva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene