Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obišao centar Rija

VIDEO Papu dočekale tisuće, pozdravljao ih je u otvorenom papamobilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je stigao u Brazil, papa Franjo je u svom papamobilu, aloi otvorenom, obišao centar Rio de Janeira.

Papa Franjo je u Brazil stigao sinoć u 20:45 sati po našem vremenu, a od zračne luke u Rio de Janeiru do katedrale vozio se u najobičnijem sivom automobilu, koji se proizvodio u Brazilu do prošle godine. To je bio najobičniji automobil od svih prisutnih u njegovoj pratnji, a Papa je sjedio uz otvoreni prozor.

Papa je obišao i centar Rio de Janeira u svome papamobilu, a pozdravile su ga tisuće okupljenih vjernika, javlja AP. Duž trase je zaustavljen na nekoliko mjesta kako bi djeca mogla primiti njegov blagoslov. Papamobil je bio otvoren, što znatno otežava posao Papinom osiguranju. Nakon obilaska grada, papu je u palači vlade primila brazilska predsjednica Dilma Rousseff koja mu je i službeno poželjela dobrodošlicu na svečanosti.

>> Pronađena eksplozivna naprava u blizini brazilskoga svetišta uoči Papina posjeta

Rousseffova je iskoristila priliku i osvrnula se na protuvladine prosvjede koji su započeli prošloga mjeseca te poručila kako prepoznaje izazove s kojima se susreće Brazil. 'Mi znamo da se možemo suočiti s izazovima i dalje razvijati našu stvarnost. To je osjećaj koji su izazvali tisuće mladih ljudi koji su posljednjih tjedana izašli na ulice', kazala je.

Papa je u svom obraćanju crkvenim vođama kazao da bi, ako žele doprijeti do brazilskih ljudi, trebaju proći kroz njihova velika srca. 'Nemam ni srebro, ni zlato, ali sam sa sobom ponio nešto najdragocjenije – Isusa Krista', kazao je okupljenima.

Na Svjetskom danu mladih u Rio de Janeiru očekuje se oko milijun i pol mladih hodočasnika iz 170 država. Više od 30.000 policajaca i vojnika mobilizirat će se za ovaj događaj koji vlasti opisuju kao 'najveću sigurnosnu operaciju u povijesti Rija'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Prosvjedi u Brazilu MILIJUN prosvjednika na ulicama, predsjednica sazvala krizni sastanak

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene