Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od vrata do vrata

VIDEO Ovako to izgleda kada američka policija i vojska provodi pretragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih desetak godina, američka vojska očistila je popriličan broj kuća u pretragama vrata-do-vrata. Prošlog tjedna to se dogodilo zbog Džohara Carnajeva, preživjelim osumnjičenim za bombaški napad u Bostonu.

Video snimka, koja se pojavila na Youtubeu zorno prikazuje kako to izgleda kad se tisuće policajaca, specijalaca, vojnika i FBI agenata sruči na američko predgrađe, naoružani do zuba. Dobili su naredbu da 'očiste' 20 blokova u Watertownu te da to naprave sistematskom pretragom od vrata do vrata, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je LICE TERORA' Policajac poslao fotografije uhićenja bostonskog bombaša Slika nije dostupna Prijet mu smrtna kazna Džohar Carnajev u 30 točaka optužen za napad na Boston

>> Džohar Carnajev komunicira s istražiteljima pišući poruke na papiru

No pravi šok doživjeli su građani, koje je policija izvodila iz kuća uz jake povike i izderavanja naredbi kako ruke moraju držati gore.

Zbog osumnjičenog bombaša u bijegu, žitelji Watertowna proživjeli su neugodnost, koja je inače svakodnevna pojava u Afganistanu ili Iraku.

Video je snimio jedan od građana, koji se prikrio uz prozor u vlastitoj kući, a snimka je već uzburkala mnoge aktiviste za ljudska prava. Pogledajte kako je to izgledalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene